En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın merdivenleri gestaltlırken makroliği konutlarda 80cm, topluma kilitsiz küreksiz yapılarda 120cm, ali katlı ofis binalarında 90cm genliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Panik bar sayesinde dâhilerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış konstrüksiyonlabilir.
Yalnızca kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlar.
Fakat kullanıcı adetsı 50 kişyerinde güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın korunmuş olması gerekir.
Kanatlar zarfında yarar yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı yürekin payanda plakaları mevcuttur.
Yangın Kapısı, ivedi durumlarda yapıdan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını temel taşı yer, binaların en önemli unsurlarından biridir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl kapıların tarafı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın kucakindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.
Bazı durumlarda ihtiyacınızı önlamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı örgülması Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul gerekebilir. İşte hakeza durumlar destur özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.
Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarını en kaliteli malzemeleri kullanarak istek edilen yapıda imal edip, montaj ve tamir proseslerinde zaruri mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile ağırlık kırmızııyoruz.
Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar kucakin yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine rabıtalı olarak Genel olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden daha etkili olan fiilyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen örgülabilmekle yanında elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun yapı taşı nedeni zemin kaybına özlük vermemesi ve henüz azca maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.